record AIR 290

infravörös érzékelő

A record AIR 290 egy aktív infravörös érzékelő, amely egy keskeny, földig érő fénysugarat hoz létre. A nyitó impulzust az váltja ki, ha egy tárgy a fénysugár útjába lép be. Ez a szenzor különösen alkalmas akkor, ha csak egy kis beazonosítási területet kell lefedni.

A kiváltó eszközeink a követelmények széles körét ölelik fel. Mintegy barátságos gesztusként a nyilvánosság felé, az ajtó korán nyílhat ki, míg más típusú alkalmazások esetén az embereknek meg kell nyomni egy gombot.

Aktív infravörös fénysugár

A record AIR 290 aktív infravörös fénysugarát fel lehet használni olyan területeken, ahol az ajtót közelről kell nyitni anélkül, hogy a felhasználó részéről további beavatkozás lenne szükséges. A klasszikus felhasználási terület, ahol ez egy kötelező kiegészítő, az éttermek előkészítő területe és az étkező közötti átjárója. Az érzékelőt nem válthatja ki a konyhai nyüzsgés, ugyanakkor viszont a személyzetnek nincs se ideje, se szabad keze a manuális nyitáshoz.

A record AIR 290 csak akkor nyitja ki az ajtót, ha valaki belép a fénysugárba. Az észlelési mező számos módon konfigurálható beállításai lehetővé teszik az ajtó gyors és késedelem nélküli nyitását a rövid reakcióidő ellenére, a nagy sebességű ajtó meghajtó egységeknek köszönhetően. Miután a személy elhagyta az érzékelési területet, gyorsan és csendben újra bezáródik. Ennek eredményeként a minimumra csökken a zajszint a vendégterületen.

References