Tűzgátló ajtók

Tűzálló tulajdonságú automata ajtók

Egy épület tervezése során a leendő felhasználók biztonsága érdekében felosztják az anyagokat és magát az épületet tűzálló szakaszokra. Tűz esetén ezeket önálló egységeknek lehet tekinteni. A tűzszakaszt padlók, mennyezetek, falak határolják, és egyúttal olyan ajtók, melyeknek lassítaniuk kell a tűz és a füst továbbterjedését a környező szakaszokba. E tűzleválasztás révén meghatározott ideig megmarad a szabad menekülési útvonal, úgyhogy mindenki elhagyhatja az épületet, aki a házban tartózkodik. Azáltal, hogy ezek a szerkezetek késleltetik egy bizonyos ideig a tűz és a füst kialakulását is, ez is időnyereséget jelent a tűzoltók számára.

 

Országos Tűzvédelmi Szabályzat

A tűzállósági és tűzterjedési értéket az egyes tűzszakaszokra az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja elő, mely tartalmazza az előírásokat a menekülési útvonalak hosszára, a tűz átterjedésére, a vízszintes és a függőleges tűzterjedésre, a padlók, a mennyezetek, a falak és az ajtók tűzállóságára nézve.

 

Tűzálló automata tolóajtók

A record találékony, ötletes megoldásokat fejleszt olyan helyzetekre, amikor tűzvédelemre van szükség. Az automata tolóajtók leszállíthatók tűzálló változatban is. Ezek a beléptetési megoldások csatlakoztathatóak tűzjelző berendezésekhez, és füst-, valamint hőérzékelőkhöz. Az esztétikusan formatervezett ajtók intenzív használatra alkalmasak, és a normál napi használat során kényelmes, biztonságos és higiénikus átjáróként működnek az épületen belül. Ezek aktiváláskor megbízhatóan lezárnak, rugók és készenléti akkumulátorok segítségével, és legalább 30 percig ellenállak a tűznek és a hőnek, valamint vészhelyzetekben menekülési útvonalakként is fel lehet használni őket.

record DFA 127 TŰZGÁTLÓ
record DFA 127 TŰZGÁTLÓ
record CLEAN K1-A / K2-A
record CLEAN K1-A / K2-A
record CLEAN K1-A T30 RS
record CLEAN K1-A T30 RS