record CLEAN K1-A / K2-A

tisztatérben használatos speciális ajtók

A record CLEAN-sorozatának alapjául a K1 egyoldalas ajtók és a K2 kétoldalú tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik.

 

 

Működési mód

A hermetikusan záródó ajtók a tetejüknél futósínen gördülnek, míg az alul lévő ajtólapot három lapos, a padlón rögzített bütyök vezeti. A bütyköket a súrlódás csökkentése és a zaj minimalizálása érdekében forgathatóvá alakítottuk ki. Röviddel a zárt pozíció előtt az ajtó több milliméterrel megereszkedik a futósínen lefelé és a fal irányába, ami által az ajtó körül végigfutó szigetelés a tömítőfelületre nyomódik, és amely révén létrejön a hermetikus zár. Az alsó szigetelés szabályozhatósága így bizonyos mértékig lehetővé teszi a talaj szintkülönbségeinek kiegyenlítését.

Az alapmodell alapján sokféle speciális célokra szánt kivitel megvalósítható. Az ajtólap teljes területére, a határoló profilok belső oldalára, valamint a keretbe behelyezett ólombetét segítségével elektromos, röntgen- és gammasugárzás ellen védő ajtókat kínálunk. Ezek a sugárvédelmi ajtók választhatók 0,5 mm eltérésű ólomegyenértékkel vagy kétoldali tolóajtóként.

Választható tulajdonságok

  • Hermetikusan záródó
  • Higiéniabarát felület
  • Hangszigetelő ajtólapok
  • Különböző ólomegyenértékű sugárvédelmi betétek
  • Vízálló anyagok nedves terekben történő használathoz
  • Füst- és tűzvédelmi funkció

Opciók

A különféle felületek és a kiigazított ajtólapok mellett az ajtók elláthatók különböző méretű és kialakítású (pl. lézervédelem vagy beépített zsaluk) megfigyelőablakokkal, melyek megfelelnek az adott követelményeknek. Mechanikus vagy elektromos zárakat, valamint különböző kivitelű emelőkar-fogantyúkat is szállítunk.

References