Sugárvédelmi ajtók

Automata sugárvédelmi ajtók

Sugárvédelmi ajtókat olyan helyiségekben használnak, ahol emberekre és állatokra káros sugarakkal dolgoznak. Az ilyen sugárzás ellen lezárt helyiségek megtalálhatók (gyógyszerészeti) laboratóriumokban, kórházakban és egyes ipari létesítményekben, de például állatorvosi vagy fogorvosi rendelőkben is. Gondoljunk például az MRI vizsgálatokra, és állatgyógyászati röntgenvizsgálatokra.

A sugárzásnak ellenálló ajtó esetében az ólombetét gátolja meg a sugárzás áthatolását. Továbbá az ajtókeretet el kell látni ólombetéttel annak érdekében, hogy megakadályozzuk a sugárzás „átszivárgását”.

 

Automata és kézi működtetésű ólombetétes ajtók

A record CLEAN sorozatban – melyet hermetikusan zárt tolóajtók alkotnak – elérhető mindenféle sugárzás ellen védelmet nyújtó ólomkeretes tolóajtó (record CLEAN K3 Pb) kézi működtetésű és automata változatban.

A CLEAN-Pb sorozat védelmet nyújt elektron-, röntgen- és gammasugárzás ellen a DIN 6834 szabvány szerint, amelyet az jellemez, hogy ólombetétek találhatók a teljes ajtólapban, a keretprofilok belső oldalán, és az ajtókeretekben. Az ilyen sugárvédelmi ajtók választhatók különböző ólom-egyenértékű védelemmel 0,5 mm-es lépésekben, egy- és kétszárnyú tolóajtós kivitelben.

 

A termék tulajdonságai:

  • Légmentes záródás
  • Higiénikus felület
  • Hangszigetelt ajtólap bélés
  • Különböző ólom-egyenértékű sugárzás ellen védő betétek
  • Vízálló anyagok a nedves helyiségek céljára történő felhasználáshoz
  • Tűzállóság
record CLEAN K1-A / K2-A
record CLEAN K1-A / K2-A

© 1965 - 2024 FAAC SPA Soc. Unipersonale P.IVA 03820731200 - All rights reserved - Privacy Policy - Cookie Policy