Légtömör tolóajtók

Légmentesen záródó ajtók steril környezethez

Speciális, légmentesen záródó record ajtókat választunk olyan esetekben, amikor nagy hangsúlyt fektetnek a steril környezetre és az egyszerű tisztítás lehetőségére.

A hermetikusan záródó ajtók megvezető sínen gördülnek, míg az ajtólapot az alján három lapos, a padlóra rögzített bütyök vezeti meg. A csökkentett súrlódás és a lehető legkisebb zajkeltés érdekében a bütykök elforgatható kivitelűek. Röviddel a zárt helyzet előtt az ajtó néhány millimétert lesüllyed a megvezető és a fal irányába is, és azáltal, hogy az ajtó körül futó tömítések nekinyomódnak a tömítő felületeknek, légzáró, hermetikus tömítés jön létre. Az alsó tömítés állíthatósága révén a padló bizonyos mértékű egyenetlenségei kiegyenlítődnek.

 

A pormentes helyiségek feltételei

Ezek a különleges fajtájú, pormentes helyiségben való használatra alkalmas ajtók megtalálhatók laboratóriumokban, élelmiszer-feldolgozó vállalatoknál, vegyipari vállalatoknál, és orvosi létesítményekben. A pormentes helyiség nagyon tiszta munkakörnyezet: arra tervezték, hogy korlátozzák annak a környezetnek elszennyeződését, ahol a gyártási folyamat, a kutatás, vagy a műtét történik. A légmentes lezárás és az egyszerű takarítási lehetőség segít a steril környezet fenntartásában.

record CLEAN – moduláris ajtórendszerek pormentes helyiségek céljára történő alkalmazásokhoz

A record CLEAN az olyan automata ajtók modellsorozatának megnevezése, melyeket egyértelműen körülírt tulajdonságok jellemeznek. Az CLEAN sorozat alapját a K1 egyszárnyú tolóajtók, és a K2 kétszárnyú tolóajtók képezik.

A record németországi leányvállalatával, a KOS Spezialtüren GmbH-val együtt széles ajtóválasztékot kínálhatunk saját gyártásból, széleskörű igényekhez. Ezeknél az ajtóknál sokféle módon kombinálható a választott ajtólap anyaga, az ajtólap bélésanyaga, és felülete, de a formai kialakítás, és a kerettömítő rendszer is, így alkalmasak mindenféle alkalmazáshoz.

 

A termék tulajdonságai:
  • Légmentes, hermetikus záródás
  • Higiénikus felület
  • Hangszigetelt ajtólap bélés
  • Különböző ólom-egyenértékű sugárzás ellen védő betétek
  • Vízálló anyagok a nedves helyiségek céljára történő felhasználáshoz
  • Füst- és tűzvédelmi funkció

 

record CLEAN K1-A / K2-A
record CLEAN K1-A / K2-A