Kórház, Egészségügy

Az automata ajtók számos előnnyel bírnak egy egészségügyi intézmény számára. Ilyenek többek között :

  • költséghatékonyság
  • biztonság
  • higiénia
  • energiatakarékosság

Ajtóink svájci származása és munkánk minősége együttesen biztosítják a hazai piac általában legjobb árú, ám emellett a legjobb minőségű-, leghosszabb gondtalan használati időt biztosító automata ajtóit, melyek részleteiben a következők:

 

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

A költséghatékonyság egy egészségügyi intézmény esetében kiemelt fontosságú, ugyanakkor nem mehet a biztonság rovására. Mivel a kórházak anyagi erőforrásai általában korlátozottak, tudunk segíteni a megfelelő nyílászáró kiválasztásánál. Az automata nyílászárók egyik legfontosabb előnye, hogy áruk ma már versenyképes az alumínium nyílászárókkal összevetve is. Emellett szívesen segítünk a megfelelő ajtó kiválasztásában, hogy csak oda tervezzenek költségesebb ajtót, ahová kell, s ne általánosan, mivel így tetemes költségmegtakarítás érhető el egy általános típus-meghatározás helyett.

 

BIZTONSÁG

Mivel minden record ajtó biztonsági üveggel készül az alapvető védelem automatikusan adott. Egy egészségügyi intézményben használt ajtók esetében általában nem a vagyonvédelem a lényeges, hanem az ajtón áthaladók biztonsága. A jelenlegi svájci megoldásoknak köszönhetően nincs olyan kialakítású tér, ahol ne lehetne szélsőséges esetben akár 20 – 30cm-es pontossággal meghatározni az érzékelési zónákat, kizárva azokat a területeket, ahonnan nem kívánunk érzékelni. Ezáltal az ajtó csak akkor nyit, ha kell és soha nem zár vissza, ha nem szabad.

 

HIGIÉNIA

A kórházban tartózkodó betegek, legyengült immunállapotuk miatt fogékonyak lehetnek bármely fertőzésre, ugyanakkor potenciálisan fertőző források is, melyet közvetett módon befolyásol az épület padozatának, falainak, berendezési tárgyainak állapota. Azonban a higiénia a megfelelő nyílászáróknál kezdődik, azaz, hogy a járványok megelőzése szempontjából is kiemelten fontos, hogy milyen ajtók kerülnek kiépítésre a kórtermek, a műtők, a vizsgáló- és kezelő helyiségek, a folyosók, a mellékhelyiségek, a laboratórium, a konyha, a tálalók, a mosogatók, a szennyesruha raktár, a mosoda stb. eseteiben. Fontos, hogy olyan nyílászárók kerüljenek a kórházba, amelyek szerkezetük, összetételük, anyagminőségük miatt könnyen tisztíthatóak. Emellett sokak számára lényeges, hogy ne kelljen kézzel érinteniük lehetőleg semmit, amit más előttük megfoghatott, így a mozgásérzékelőkkel ellátott nyílászárók észrevétlenül az emberek tudatalattijában is pozitív nyomot hagynak, és nem utolsó sorban megakadályozhatják a fertőzések terjedését a kórházban!

 

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Az egészségügyi intézmény dolgozói és látogatói által nyitva hagyott ajtóknak az energiaveszteség miatt igen nagy a költségigénye. Az energiatakarékos automata ajtókkal azonban akár egy alkalmazott fizetésének megfelelő összeggel is csökkenhetnek kiadásai. Amennyiben pedig van elég hely a bejáratnál egy szélfogó kialakítására, úgy az azzal elérhető energiamegtakarítás azonnali, jól érezhető különbséget tud eredményezni. Ha az Ön számára fontos az energiatakarékos megoldás, és az ezzel együtt járó költségcsökkenés, akkor az automata ajtó az ideális választás.

record CLEAN K1-A / K2-A
record CLEAN K1-A / K2-A
record STA 20
record STA 20
record FTA 20
record FTA 20
record DFA 127 INVERSE
record DFA 127 INVERSE