record SAFECORD RC 2

automata tolóajtó RC 2 betörésvédelmi funkcióval

A record SAFECORD RC 2-at olyan felhasználóknak tervezték, akik átlagon feletti betörésvédelmi igényeik mellett, élvezni szeretnék az automata tolóajtó nyújtotta előnyöket is.

Miután 2013 júniusában helytállt a releváns teszteken, a record SAFECORD RC 2 igazoltan is RC 2 betörésbiztos lett, az EN 1627:2011 normáknak és szabványoknak megfelelően. Ezen modell kiemelkedő ismertetőjele, hogy az összes biztonságot növelő alkatrészt a szerkezetbe rejtettük, így – bár az ajtó kívülről hagyományosnak tűnik – rendkívül magas szintű vagyonvédelmet biztosít. A berendezés teljes lezárásához csak meg kell nyomnia egy gombot a record magyar nyelven kommunikáló, rendkívül informatív kezelőjén, mely a sztenderd csomag részét képezi.

A meghajtó- és vezérlőegység is sztenderd alkatrész, így a SAFECORD esetén kizárólag a biztonságot növelő intézkedések jelentenek plusz költséget.

A record egy sor olyan tulajdonsággal ruházta fel a SAFECORD-ot, mely elősegíti a kiváló betörésvédelmet. A RC 2 osztály arról ad tanúbizonyságot, hogy a gyengébb RC 2 N követelményeivel ellentétben ezt a modellt már speciális, lövedék-ellenálló üveggel szerelték fel. A sztenderd P5A többrétegű üveg használatával, mely a magasabb védelmi osztálynak felel meg, a SAFECORD gond nélkül teljesíti túl a szabvány minimális előírásait. Mindez pozitív hatással volt az ajtórendszer teljes ellenállóságára, ezzel fokozott kényelmet és biztonságot kölcsönözve neki.

Betörésvédelmi intézkedések

Az ajtó szerkezetét erősítő intézkedések minden kritikus területre kiterjednek:

  • P5A többrétegű biztonsági üveg az EN 356 normának és szabványoknak megfelelően
  • Módosított sínrendszer a lopás elleni védelem érdekében
  • Szerkezeti megerősítés az oldalrészeken, az ajtószárnyakon és a záróéleken

A speciális kialakításbeli módosításokon kívül a record SAFECORD RC 2 több olyan berendezéssel is kiegészíthető, mely a kiemelkedő biztonságot képes még tovább növelni:

  • MPV többpontos zár
  • Padlósín rozsdamentes acélból
  • Folyamatos vezetősín

Az RC 2 védelmi szintet biztosító SAFECORD kiemelkedő biztonságot nyújt a betörök ellen, de mindenképpen feltartóztatja őket addig, ameddig a biztonsági erők beavatkozása meghiúsíthatja a behatolást.

Amilyen erőt sugározva akadályozza meg a SAFECORD a betörök bejutását, annyira lágyan megbízhatóan nyílik – ha ezt szeretnénk. A record SAFECORD 20 menekülési útvonalakhoz is használható.

References