record RST 20

Íves tolóajtók

Íves, félköríves tolóajtók

Kör alakú és íves tolóajtóink kiválóan alkalmasak arra, hogy homlokzatok stílusalkotó elemei legyenek. A forgóajtóhoz hasonló formájuk egyedülálló eleganciát biztosítanak, azonban szerkezetileg kevésbé összetettek, így rendkívül jól variálható kialakítási lehetőségeket biztosítanak, melyhez a forgóajtókhoz képest kedvezőbb ár is párosul. Az ajtó tetszőleges sugárban rendelhető, s befelé és kifelé is lehetővé teszi az ív kialakítását.

 

Tulajdonságok

A record system 20 a beépítési lehetőségek széles választékát kínálja. Moduláris felépítési irányelvei miatt a feltételek széles skálájához lehet igazítani, mégis nagyrészt ugyanazokból az alkatrészekből áll. Lerövidíti az üzembe helyezési időt, valamint csökkenti a szerviz és karbantartási költségeket.

A record system 20 megfelel a gépekről szóló 2006 / 42 / EG irányelvnek és teljesíti a DIN 18 650 szerinti előírás vonatkozó nemzeti és nemzetközi alapfeltételeit, de természetesen kielégíti az új szabványok előírásait is.

Megjelenés

A record system 20 rendszer 20 mm széles alumínium ajtóprofillal, max. 10 mm-es nem hőszigetelő üveggel, vagy 30 mm-es ajtóprofillal és max. 19 mm-es hőszigetelő üveggel áll rendelkezésre, hogy a lehető legjobb átláthatóságot nyújtsa. A profilok és a meghajtó fedél eloxálható, vagy RAL színekben porszórással festhető.

A meghajtó egység, normál DUO (dupla motoros) és RED (redundáns) változatban, 200 és 220 mm-es operátor magassággal rendelhető.

A meghajtó egység alapvetően önhordó, szerelhető portálra vagy falra is, illetve a mennyezethez rögzített verzió is megoldható.

Műszaki adatok

A record automata ajtók leglenyűgözőbb jellemzője a hosszú évekig megmaradó rendkívül alacsony zajszint. A rövid, bordásszíjak, kopásgátlóval ellátott, alacsony zajszintű, rendkívüli teherbírású görgők, az akusztikailag függetlenített futósínek, a golyóscsapágyas szíjtárcsák és a speciálisan kifejlesztett vezető profilokkal felszerelt ajtószárny vezetők mind-mind hozzájárulnak a kivételesen csendes ajtónyitáshoz.

Az ajtók hosszú távú csendes működése bizonyítja azon törekvésünk sikerét, hogy a legcsendesebb automata ajtókat igyekeztünk kifejleszteni. A gumiágyba ültetett sínrendszer miatt rendkívül halkan nyílnak és záródnak – ami a legnagyobb pontosságot és az anyagok tökéletes illesztését jelzi – emellett a finommechanika magas szintű alkalmazása az ajtószárnyak mozgásán is észrevehető.

Elektronika

A record system 20 alkatrészei – a speciális, saját fejlesztésű vezérlésnek és saját gyártású alkotóelemeknek köszönhetően – interaktívan kommunikálnak egymással, amely többek közt az üzembiztonságot és megbízhatóságot is növeli. A meghajtó, az érzékelők és a kezelő egység állandó kommunikációja lehetővé teszi az alkatrészek állapotának folyamatos nyomon követését.

Meghajtó adatai

  D-STA E-STA
szélesség 200 / 220 mm 200 / 220 mm

Általános műszaki jellemzők

Nyílászélesség (A) 800 – 3 000 mm 800 – 3 000 mm
Az átjáró magasságának belmérete (G) recommended maximum value: 3 000 mm recommended maximum value: 3 000 mm
Az ajtószárnyak súlya 2 x 100 kg 1 x 200 kg
Az ajtószárnyak súlya DUO/RED 2 x 200 kg 1 x 250 kg

References