record R 61 SU

a láthatatlan elegancia

A kör alakú és íves tolóajtók minden homlokzatnak stílusos jelleget kölcsönöznek. A forgóajtóhoz hasonló páratlan eleganciát biztosítanak, azzal ellentétben azonban kevésbé összetettek és rugalmasabban alakítható megoldások.

A record R 61 SU egy padlóba süllyesztett sínrendszerrel és elektromos hajtással kialakított íves tolóajtó. A hajlítási ív sugarára vonatkozóan nincsenek korlátozások, így gyakorlatilag bármilyen elképzelés megvalósítható ezzel a megoldással, hiszen tetszőleges sugárban rendelhetők, s befelé vagy kifelé is ívelhetők.

Mind a lineáris mind pedig az ívelt, padlóba süllyesztett hajtású ajtók esetében az ajtólapok teljes súlya egyedül a nagy teherbírású görgőkön nyugszanak, mely a szemek elől rejtve maradnak. A felső vezetősín célja csupán az, hogy az ajtó ellenálljon a szélterhelésnek, és melynek magassága legalább 55 mm. Ennek a kialakításnak köszönhetően a maximális szabad átjárható magasság jelenleg 5000 mm.

Amennyiben az épület tervezése, megvalósítás az egységes felület kialakításának jegyében zajlik, úgy lehetőség van a szintén padlóba süllyesztett mozgásérzékelők, egyéb érzékelők és eszközök alkalmazására, mert a láthatatlanság kiemelten fontos a record számára.

Beállítható paraméterek

  record CURVED Special (R 61 SU)
A nyitott állapot időtartama 0 to 60 sek.
Nyílási sebesség up to 0.7
Záródási sebesség up to 0.7

Általános műszaki jellemzők

Nyílászélesség (A) 4 000 mm
Az átjáró magasságának belmérete (G) 5 000 mm
Az ajtószárnyak súlya 1 x 400 kg (E-STA) / 2 x 300 kg (D-STA) kg
Névleges feszültség 230 V AC 50 / 60 Hz
Névleges teljesítmény 250 W
Fogyasztás készenléti üzemmódban 15 W

Üzemi feltételek

Környezeti hőmérséklet –15° to +50°C
Páratartalom Up to 85 % relative humidity, non-wetting
Szélterhelés Wind load design depends on a range of parameters
Védettségi fokozat IP 54

References