Robbanásálló ajtók

A fokozott biztonságú record Bombabiztos automata ajtók akár egyszárnyú, akár kétszárnyú kivitelben, oldalvilágítókkal, vagy azok nélkül készülhetnek, melyek tervezése során kiemelt szempont volt a hagyományos kivitelű record tolóajtók esetében már jól megszokott egyszerű és biztonságos használat, valamint a kiemelten magas védelmet igénylő épületek, elszeparált területek esetében megkövetelt magasabb biztonsági fokozat közötti egyensúly megteremtése.

Javasolt felhasználási terület:

Minden olyan helyen, ahol a biztonság és védelem szempont, a record Bombabiztos automata tolóajtó előnyös megoldás lehet. Az egyik elsődleges cél olyan megoldás kidolgozása volt, amely megőrzi a hagyományos ajtók megjelenését és működési jellemzőit úgy, hogy a fokozott védelemből adódó változtatások kevésbé észrevehetőek, ezáltal pedig az esztétikai szempontból is érzékeny helyeken alkalmazhatók legyenek.

 

Előnyök
  • az ajtó ellenáll a robbanáskor keletkező túlnyomásnak
  • megvédi az ajtó által leválasztott területen belül tartózkodókat a nagysebességű üvegszilánkok okozta sérülésektől

Az Ügyfelek konkrét, egyedi elvárásaihoz tudunk igazodni, mely képességgel a PROTECT EXV 25-ös típusú ajtó párját ritkítja ezen a szigorú követelményeket támasztó, szűk piaci szegmensben. Speciális megoldásokkal tudunk alkalmazkodni a speciális igényekhez, legyen szó akár építészeti, konstrukciós megoldásokról, vagy speciális beléptető / épületfelügyeleti rendszerbe történő integrálásról.

Kialakítás

Ezeket fejlesztettük, hogy az ajtók ellenállók legyenek a robbanásokkal szemben

  • Erősebb profilokat alkalmazunk mind a  fejprofil, mind a sínrendszer esetében
  • Speciális automatika, az átlagosnál nehezebb ajtólapok megmozgatás érdekében
  • Az operátor rögítésénél magasszilárdságú csavarok alkalmazása
  • Nagy teherbírású és ellenállóságú szárnyprofilok
  • Speciális üvegrögzítés az ajtólap keretrendszerébe
  • Szilánkmentes, többrétegben laminált üveg
  • Rendkívül nagy teherbírású padlóvezető

Tesztelés 45m és 25m távoságból, 100kg TNT erejű robbanásnak megfelelő erő reprodukálásával

Fontos, hogy olyan megoldásokat tudjunk ajánlani Partnereinknek, melyek megfelelnek a magas kockázatú létesítményekre vonatkozó minőségi szabványoknak. A tesztelést robbantástechnikai mérnökök (TPS Explosion Engineers) által felügyelt és irányított, az GSA (US General Services Administration) és ISO (international Organisation for Standardisation) szabványoknak megfelelő előírások betartása mellett végezték el, mely során egy 100 kg TNT erejű robbanás epicentrumát 25 m és 45 m távolságra helyezék az ajtó telepítési pontjától.
A szimulációban alkalmazott ajtók szabad nyílásméret 2020*2200 mm volt, melynek úgy választottuk meg pozícióját, hogy a robbantás által generált erőhatások a legnagyobb hatásfokkal érjék el az ajtót.

Teszt 1

a GSA C és az ISO EXV 45 szabványok szerint vizsgálva – 100 kg TNT erejű robbanás hatásának vizsgálata 45 m-es távolságból. A tesztajtó a Veszélyességi kategória (Hazard Category) kiértékelése során a „Nagyon alacsony veszélyességi fokozatot” (Very Low Hazard)  érte el mind a két szabvány szerint.

Teszt 2

az ISO EXV 25 teszt szabvány szerint vizsgálva –100 kg TNT erejű robbanás hatásának vizsgálata 55 m-es távolságból. A tesztajtó a Veszélyességi kategória (Hazard Category) kiértékelése során a „Alacsony veszélyességi fokozatot” (Low Hazard)  érte el. Továbbá a tesztajtót alávetettük egy kalapáccsal támadást szimuláló erőszakos behatolásnak, hogy megvizsgáljuk az ajtó robbanás utáni biztonsági szintjét.

Műszaki adatok

Mivel ez egy magas biztonsági kategóriájú termék, ezért a műszaki adatok, paraméterek nem publikus információk. Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk és szívesen tájékoztatjuk a részletekről.

record PROTECT EXV 25 robbanásálló tolóajtó
record PROTECT EXV 25 robbanásálló tolóajtó