Patika, Gyógyszertár

„…Egy patika bejárata legyen higiénikus, biztonságos és akadálymentes!”

A record automata ajtók számos előnnyel bírnak a patika tulajdonosok számára is.

Külön-külön is komoly értéket képviselnek, együttes előnyeik azonban mind anyagi-, mind üzleti szempontból kiemelt fontosságúak lehetnek. Felsorolunk néhányat az előnyökből.  Ezek közül eldöntheti, hogy melyiket szeretné élvezni, s melyiknél gondolja úgy, hogy az nem lényeges az Ön üzlete szempontjából.

 

HIGIÉNIA

A patikába látogató betegek, legyengült immunállapotuk miatt fogékonyak lehetnek bármely fertőzésre, ugyanakkor potenciálisan fertőző források is, így – már csak a fertőzések megelőzése szempontjából is – kiemelten fontos, hogy ezeken a helyeken automata ajtók kerüljenek beépítésre. Fontos, hogy könnyen tisztíthatók legyenek, ne kelljen kézzel érinteni őket, emellett a csendesen működő automata ajtók – másodlagos előnyként – az emberek tudatalattijában is pozitív nyomot hagynak.

 

BIZTONSÁG

Mivel minden record ajtó biztonsági üveggel, vagy fix panelekkel készül, az alapvető vagyonvédelem automatikusan adott. Az egészségügyi intézményben használt ajtók esetében azonban általában nem a vagyonvédelem a lényeges, hanem az ajtón áthaladók biztonsága. A patika olyan jelentős forgalmú üzlethelyiség, ahol az akadálymentesítés az idős, beteg vagy éppen mozgáskorlátozott személyek számára nyújt nélkülözhetetlen segítséget. A jelenlegi svájci érzékelő-technológiának köszönhetően nincs olyan kialakítású tér, ahol ne lehetne szélsőséges esetben akár 20-30 cm-es pontossággal meghatározni az észlelési zónákat, kizárva azokat a területeket, ahonnan nem kívánunk érzékelni. Ezáltal az ajtó csak akkor nyit, ha kell és soha nem zár vissza, ha nem szabad. Az akadálymentes ajtó kényelmes és biztonságos áthaladást biztosít a betegek számára.

 

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A record automata ajtó gyors és energiatakarékos működésével megszünteti a felesleges légáramlást, ezáltal csökkenti a fűtés, ill. hűtés költségeit. Az ajtók fali kezelőegysége lezárható, így egy nyári légkondicionált, vagy téli fűtési szezonban kizárható az alkalmazottak számára sokszor nem olyan fontossággal kezelt nyitott ajtók kérdése. Könnyen kiszámítható, hogy milyen súlyos ezer forintokban mérhető mindössze egyetlen „túlszellőztetett” nap költségigénye is. Ha pedig ez rendszeres, akkor akár egy-egy alkalmazott fizetésének tekintélyes részével is megegyezhet egy automata ajtós költségmegtakarítás. Amennyiben pedig van elég hely a bejáratnál egy szélfogó kialakítására, úgy az azzal elérhető energiamegtakarítás azonnali, jól érezhető különbséget tud eredményezni. Ha az Ön számára fontos a ZÖLD gondolkodás és az ezzel együtt járó költségcsökkentés, akkor az automata ajtó az ideális választása.

record STA 20
record STA 20
record FTA 20
record FTA 20
record DFA 127 INVERSE
record DFA 127 INVERSE

© 1965 - 2024 FAAC SPA Soc. Unipersonale P.IVA 03820731200 - All rights reserved - Privacy Policy - Cookie Policy