Környezettudatosság

Az automata ajtók gyorsan megtérülnek

A kézi működtetés helyett automata ajtóműködtetés választása a beléptetési komfort növekedése mellett máris jelentős energia-megtakarítást eredményez. Tolóajtóinkon az elektronikus vezérlő panelen például egyszerű módon beállítható a nyári állás (maximálisan nyitott) vagy a téli üzemmód. Továbbá van egyirányú közlekedés funkció, ami például közvetlenül zárás előtt nagyon praktikus lehet. A különböző programválasztás megkönnyíti a személyek áthaladását, de ez az automatizálás ugyanakkor a beltéri klíma jobb kézben tartásával is jár. Ezáltal csökkennek a fűtési és hűtési költségek, kisebb huzatterhelést éreznek, egyúttal élvezhetik a fenntartott klíma előnyeit. Ezáltal az Ön háza megőrzi nyitott jellegét, ugyanakkor élvezi e megoldás összes más előnyét is.

 

Hőszigetelő ajtó

A hőszigetelés kulcselem az építőiparban. Míg a tetők, falak és ablakok már évtizedek óta szigetelőanyaggal vannak ellátva, automata tolóajtóknál zárt helyzetben is hőcsere zajlik le az épület belső és külső oldala között, még akkor is, ha hőszigetelő üveget használnak.

Az ajtószárnyakat érő dinamikus hatások különleges intézkedéseket igényelnek, emiatt eddig nem sikerült kis méreteken belük tartani a termikusan elkülönülő ajtótokot. Ezért a piacon ma elérhető jelenlegi rendszerek gyakran rendkívül masszív kivitelűek. Ezek a homlokzatépítésből átvett hőhíd-mentes profilok tehát optikai szempontból kompromisszumot jelentenek.

 

A record saját fejlesztése

A record termékcsaládban a THERMCORD és THERMCORD+ speciálisan az automata ajtók számára kifejlesztett hőhíd-mentes rendszer, mely az ajtóprofilok hőszigetelését oldja meg. Méretei révén szinte annyira észrevehetetlen, hogy alig lehet megkülönböztetni a szabványos ajtórendszereinktől.

 

Hőszigetelés és betörés elleni védelem

A record THERMCORD RC 2 olyan termékváltozat, mely a hőszigetelő tulajdonság mellett rendelkezik betörésgátló tulajdonságokkal is. A THERMCORD RC 2 ideális bejárati ajtó bolt, szálloda vagy irodaház számára. Hatékony betörés elleni védelemhez jut, amelyhez hatásos, energiatakarékos funkciók is járulnak, miáltal csökkenek a fűtési és légkondicionálási költségek.

Előnyök

  • Hatékony hővédelem a keskeny, csupán 38 mm mély ajtóprofilok ellenére
  • Kifejezetten alkalmas automata ajtórendszerekhez
  • Rövid megtérülési idő
  • Univerzálisan alkalmazható a record STA20 sorozatú működtető hajtásrendszer
  • A többfunkciós BDE-D programkapcsoló könnyen kezelhető, és emellett az esetleges hibák könnyen leolvashatók, így hatékony szerviztámogatást tudunk biztosítani Önnek
  • Alkalmazható továbbá menekülési útvonalakon
  • Önhordó szerkezet
record THERMCORD
record THERMCORD
record THERMCORD+
record THERMCORD+
record THERMCORD RC 2
record THERMCORD RC 2