Hanggátló tolóajtók

A hangszigetelt ajtók használata

A zajterhelés és a stressz elkerülésére a vállalatok és intézmények magas követelményeket támasztanak a hangszigeteléssel szemben, annak érdekében, hogy megvédjék az embereket és a környezetet. Ezért a jól hangszigetelt ajtónak nagy jelentősége van.

Hangszigetelt ajtókat használnak többek között színházakban, játékszínekben, operaházakban, irodákban, konferenciatermekben, kulturális központokban, diszkókban, zenei rendezvényeken, koncerttermekben, TV- és rádióstúdiókban, valamint tesztelő helyiségekben, műszaki (akusztikai) helyiségekben, egészségügyi központokban és az iparban, ahol a hang fontos vagy zavaró tényező lehet.

 

Nagy hangcsillapítású ajtók

Bár a hangszigetelt ajtók a tervezés, a méret és a vastagság tekintetében eltérőek, az ajtók váza többnyire azonos. A külső felületek többek között (elő)galvanizált acélból, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készülnek. A belső oldal szigetelőanyagból, például kőzetgyapotból vagy üveggyapotból áll (esetleg rezgéscsillapító és/vagy gipszkarton lapból is). A felhasznált anyagoknak speciális hangszigetelési, hangelnyelési és rezgés-szigetelési tulajdonságai vannak. Ezen kívül további szigetelő gumitömítés található az ajtók körül, ezáltal az ajtólapok teljesen zártak.

A nagy csillapítási értékkel rendelkező kiváló minőségű record hangszigetelő ajtókat külső és belső ajtóként is lehet használni.

A record K1 dB hangszigetelő ajtó a record CLEAN sorozat kézi működtetésű K1, vagy a K1-A automatikus működésű hangcsillapító ajtaján alapul. A különböző kivitelek rendelhetők 34 dB, 37 dB, 39 dB és 42 dB hangcsillapítási értékkel. Az ajtók bevizsgálása az ISO 10140-1: 2010 szerint történik.

record CLEAN K1-A -dB
record CLEAN K1-A -dB
record CLEAN T2-A
record CLEAN T2-A
record THERMCORD
record THERMCORD