Füstgátló ajtók

Fulladásveszély forró füst miatt

Egy épületben tűz esetén a legnagyobb veszélyt, fenyegetést nem maga a tűz jelenti, hanem a fejlődő füst és a forró gázok. A jelenlevő oxigén ugyanis átalakul mérgező szén-monoxiddá, ami növeli a fulladás veszélyét. A füst ezen kívül gyakran átláthatatlan függönyt képez, emiatt nagyon nehéz tájékozódni, és az emberek nem találják meg a kijáratot: ez nagy kihívást jelentene még a saját lakásunkban is. Ezen túlmenően a magas hőmérséklet néhány másodpercen belül elégetheti a léghólyagocskákat (alveolusokat), így teljesen megszűnik a tüdőn át az oxigén felvétele, azaz a szervezet oxigénnel való ellátása  és a halál elkerülhetetlenné válik.

 

Füst ellen védő önműködő ajtók

A tanúsítvánnyal ellátott record füstzáró ajtók (DIN 18095 és NEN 6069), és az ajtó meghajtások ideálisak bejáratok és átjárók automatizálására. Tűz- és/vagy füstjelzés esetén automatikusan záródnak, és legalább 30 percen át füstzáróak, és ezáltal a tűz keletkezéséhez szükséges hármasszabály, a tűzháromszög szerinti feltétel nem alakulhat ki. Dupla ajtóknál beállítható az automatikus zárás az átfedő (SFR) ajtókkal kombinálva. Lelassul az oxigén vonzása, áramlása a tűz felé, és a forró füstgázok terjedése az épületben, a tűz is lassabban terjed és ezáltal tovább fenntarthatók a szabad menekülési utak, így több idő marad az evakuálásra és tűzoltásra.

 

Légmentesen záródik és véd a füst ellen

A légmentesen zárt és füst ellen védő megoldások kifejlesztése kifejezetten olyan helyzetekre történt, amikor a biztonságos környezet mellett követelmény a magas szintű higiénia is. Ez a helyzet az orvosi és egészségügyi ellátásban, a pormentes helyiségek, laboratóriumok, számítógépközpontok, élelmiszer-feldolgozó helyiségek és termékelosztó központok esetében is.

 

record DFA 127 TŰZGÁTLÓ
record DFA 127 TŰZGÁTLÓ
record CLEAN T2-A
record CLEAN T2-A